Fehérvári Kendo,
Iaido és Jodo sportegyesület

Az edzéseinket a Videoton Oktatási Központban minden hétfőn és pénteken 18:30-20:00 között tartjuk amelyek szabadon megtekinthetők az érdeklődők számára.
Érdeklődni és jelentkezni az edzések helyszínén illetve az alábbi elérhetőségeken lehet:
Email: info@fehervarkendo.hu
Telefon: 
+36-20 417-7084 , Kiss Tamás

Edzés előtt

A dojoba történő belépés bal lábbal történik, a kilépés jobb lábbal. A be-, és kilépéskor, összezárt sarokkal, nyitott tenyérrel a combok oldalán kell tiszteletteljesen meghajolni.

Cipővel, papuccsal a lábunkon a dojoba belépni nem szabad.

A dojot a gyakorláshoz elő kell készíteni, a kezdés időpontja előtt. Az előkészítés a dojo felmosását jelenti, amit a mesterek oldalától kezdve kell elvégezni, illetve a do-tare felvételét, páncél  előkészítését. A felmosás mindenkinek kötelező.

Ruházat

A ruházatnak (hakamának, gínek) mindig tisztának kell lennie. Kezdők viselhetnek sötét színű nadrágot, melegítőt, illetve pólót.

A gyakorlás mezítláb történik. Zoknit, tabit (japán lábviselet) csak akkor lehet hordani, ha annak komoly egészségügyi oka van (felfázás vagy arra való hajlam, körömgomba, víz-vérhólyagok a sok gyakorlástól, stb.), és ennek a viseletére a Sensei is engedélyt adott.

Gyűrűt egyéb feltűnő ékszert nem illik viselni a dojoban.

Edzés végén

A gyakorlás végén ismét a fent ismertetett módon felsorakozunk.
Amikor a Sensei jelzi az edzés végét, oda lehet hozzá menni, ha nyitott kérdés marad, azt tisztázni, illetve az aznapi teljesítményről visszajelzést kérni. A gyakorlás végén a felmosórongyot, vödröt, zászlót el kell pakolni, illetve az ablakokat be kell csukni.